Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві збільшився попит на вакцини

У Миколаєві кількість охочих зробити вакцинацію від грипу збільшилася у чотири рази. Аптечні мережі міста очікують близько восьми тисяч доз вакцини. Про це розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

“Станом на минулу п’ятницю (13 листопада ‒ ред.) було щеплено 1681 житель Миколаєва. З них 430 – це медичні працівники”, ‒ розповіла начальниця управління охорони здоров’я Ірина Шамрай.

Терміни, в які аптеки отримають вакцину – невідомі. Наразі вакцин в місті майже не лишилося, пише Суспільне. Одна з аптечних мереж замовляла десять тисяч вакцин, проте не отримала ‒ не вистачило.

“Попит на вакцини збільшився в десять разів. Та кількість вакцин, яка зайшла в Україну розійшлася дуже швидко, її розкупили”, ‒ розповіла завідувачка однієї з аптек Миколаєва.

Зі слів лікарки-імунолога Ольги Жмури, вакцинацію від грипу рекомендовано робити дітям перших п’яти років життя, людям старше 65-и років та людям з хронічними захворюваннями. Перед вакцинацією потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН