Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївці почали укладати декларації з лікарями онлайн

77 % жителів Миколаєва уклали декларації з сімейними лікарями. З них 8 % – в період пандемії. Під час карантину пацієнти мають змогу укласти декларацію не контактуючи з медиками – онлайн.

Начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай говорить, що підтримує ініціативу підписання декларацій онлайн.

“Я вважаю, що сьогодні треба мінімізувати контакт між людьми і якщо більшість нашого населення в змозі користуватися такою послугою, нас це абсолютно влаштовує”, – сказала Ірина Шамрай.

Щоб укласти декларацію, можна звернутися до колл-центру. Оператор проконсультує пацієнта про лікарів та необхідні документи. Таких колл-центрів у Миколаєві сім, діють вони при кожному ЦПМСД. Працюють з 8:00 до 20:00.

Центр первинної медико-санітарної допомоги № 6 обслуговує 93 000 людей. З них 68 500 пацієнтів мають декларації. Тут щодня в онлайн режимі укладають близько 50 угод між лікарем та пацієнтом.

“Все відбувається в телефонному режимі. Я вношу дані в “Поліклініку без черг”. Людині приходить повідомлення від eHealth, там є 4 цифри – це код підтвердження реєстрації. Вона мені його говорить, я вношу всі ці дані в програму і таким чином реєструємо онлайн”, – пояснює сімейна медична сестра Марина Шапранова.

Онлайн-декларування має на меті зменшити кількість контактів між пацієнтами та лікарями. Якщо пацієнт хворий, він може прийти та забрати свою копію після одужання чи отримати декларацію на електронну пошту.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН