Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великокопанівська ОТГ розширює досвід у сфері енергетики

11-13 листопада 2020 року відбувся тренінг «Енергетична стійкість ОТГ та підтримка жіночого лідерства», в якому взяла участь і наша громада.

До тренінгу долучились 14 ОТГ з Миколаївської, Херсонської, Донецької, Сумської, Харківської, Запорізької та Черкаської областей.

Упродовж трьох днів Анна Довженко, начальник відділу інформаційно-організаційної роботи та інвестиційної діяльності Великокопанівської сільської ради, разом із 23 учасницями активно брейнстормила питання енергетичної самодостатності, що є сьогодні надзвичайно актуальними як для нашої, так і для інших громад України, а також роль та залучення жінок до прийняття рішень на місцях, особливо в частині енергетичних проєктів.

В ході тренінгу тренери висвітили теми:

1)      «Прикладні аспекти жіночого лідерства»;

2)      «Оцінка енергоресурсного потенціалу громад»;

3)      «Від планів дій сталого енергетичного розвитку до дорожніх карт та реальних заходів: як втілювати інтегровану кліматичну та енергетичну політику на місцях»;

4)      «Національні та міжнародні програми підтримки енергетичних проєктів місцевих громад»;

5)      «Енергоефективність: основа успішності громади»;

6)      «Правові засади захисту прав споживачів у сфері енергетики».

Під час тренінгу Анна отримала практичні навички, важливі для кожної жінки-лідера – комунікація та вирішення конфліктів. Окрім того, були обговорені питання та виклики жіночого лідерства саме у сфері енергетики. Тренери розповіли про енергоресурсний потенціал, доступний громадам, його оцінки, використання і розвитку; розкрили питання про виклики та можливості пов’язані з необхідністю модернізації інфраструктури в умовах змін клімату, сучасні підходи до комплексного інфраструктурного планування та роль Планів дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату як прикладного інструменту інтегрованої енергетичної та кліматичної політики на місцях.

Представниця ОТГ дізналась про можливості долучатись на грантові міжнародні програми, створювати консорціуми із закордонними колегами та спільно шукати підтримку у міжнародних донорів та отримали знання про енергограмотність та усвідомили роль енергограмотного споживача в громаді. Під час тренінгу було надано покрокові дії щодо захисту інтересів споживачів у сферах енергетики та комунальних послуг в межах чинного законодавства та практики, що склалася у цих сферах.

Великокопанівська ОТГ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН