Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина піднялася на два місця у рейтингу європейської інтеграції областей

Херсонська область у рейтингу європейської інтеграції областей має найкращі показники у сфері економічної інтеграції, а найнижчі – у розвитку побратимських відносин та міжрегіональної співпраці з органами самоврядування країн-членів ЄС.

 

Як передає Укрінформ, про це заявила на презентації результатів, які показала Херсонська область у дослідженні «Євромапа України-2. Рейтинг європейської інтеграції областей», аналітик Центру «Нова Європа» Тетяна Левонюк.

 

«У дослідженні «Євромапа України-2» область посіла 22-е місце. У першому рейтингу європейської інтеграції областей, який був презентований минулого року, область зайняла 24-е місце. Тобто поступовий прогрес спостерігається», – сказала Левонюк.

 

Вона також поінформувала, що найкращі результати у секторальних рейтингах регіон продемонстрував у сфері економічної інтеграції. Зокрема, згідно з результатами дослідження, Херсонщина увійшла до топ-10 регіонів України за часткою інноваційної продукції серед реалізованої до ЄС у 2019 році промислової продукції, а також у топ-10 регіонів за приростом експорту товарів до ЄС, який становив 19,5%.

 

Аналітик Центру «Нова Європа» зазначила, що область має непогані результати у секторах енергетичної та екологічної політики. У цьому контексті вона поінформувала, що у 2019 році частка відновлюваних джерел енергії у загальному обсязі виробленої в Херсонській області енергії становила понад 50%, тоді як у половині регіонів України цей показник становить менше 5%.

 

Крім того, повідомила Левонюк, Херсонщина увійшла до топ-3 регіонів України, де спостерігаються найменші обсяги викидів діоксиду вуглецю від стаціонарних джерел забруднення.

 

Водночас вона зауважила, що Херсонській області «є над чим працювати» у секторі освітньої, наукової та культурної інтеграції.

 

«Найнижчі результати Херсонщина продемонструвала у секторах “розвиток побратимських відносин” та “міжрегіональна співпраця з органами самоврядування країн-членів ЄС”. Великою мірою це залежить від органів місцевої влади», – зазначила експерт.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:

Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН