Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 46 тисяч витягів отримали миколаївці у Держгеокадастрі

З початку року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області видали фізичним та юридичним особам 46 764  витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Найбільше таких документів видано щодо ділянок, розташованих на територіях Миколаївського (11 166), Вітовського (6 409), Баштанського (5 863), Березанського (2 765), Новоодеського (2 613)  та Новобузького (2 458) районів Миколаївської області.

Із загальної кількості документів 39 621 витяг надано на підставі заяв, сформованих через Публічну кадастрову карту в режимі онлайн. Через Центри надання адміністративних послуг надано 7 143 витяги.

Відповідно до вимог статті 18 Закону України «Про оцінку земель» та з урахуванням норми пункту 271.2 статті 271 Податкового кодексу України, на Миколаївщині потребують оновлення нормативної грошової оцінки 901 населений пункт.

З метою оновлення  нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру територіальними відділами Головного управління Держгеокадастру Миколаївської області триває робота з представниками місцевого самоврядування, шляхом надання органам місцевого самоврядування організаційно-методичної допомоги з питань організації проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів   Миколаївської області.

Довідково

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН