Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародна науково-практична конференція до дня народження Миколи Реріха відбулась в Одесі

Про це повідомляється на фейсбук сторінці Херсонсоького художнього музею:

13-14 листопада в Одесі в приміщенні Будинку-музею імені Реріха (Одесский Дом-Музей имени Н. К. Рериха) відбулась XXIII Міжнародна науково-практична конференція “Пошуки краси в культурі, мистецтві, науці”, присвячена 146-річчю від дня народження великого художника, філософа, мандрівника Миколи Реріха.

Херсонський художній музей представив загалу розповідь про модерністичні роботи початку ХХ ст. зі своєї колекції, і перш за все про шедевр Срібного століття – “Маскарад” Бориса Григорьєва (http://artmuseum.ks.ua/maskarad-grigoryeva). Також згадали “Ескіз костюма” одесита Сигізмунда Олесевича, “Берег моря в Очакові” Євгена Конопацького, “Оголену” Василя Рождественського та “Натюрморт” Дмитра Лебєдєва-Шуйського.

Показово, що конференція не обмежувалась музейними дослідженнями — було багато цікавих доповідей про архітектуру, літературу, музику, і це не дивно, бо тут, під прапором Реріха, завжди мова йде про Культуру як таку. Ще одна родзинка — можливість виступати як “вживу”, так і дистанційно, тож Одеса виходила на зв’язок не тільки з різними містами нашої країни, а і з Нідерландами, Ізраїлем, Росією.

Збагачення безцінними досвідом, обмін подарунками (бібліотека будинку-музею імені Реріха поповнилась каталогом Олексія Шовкуненка, який побачив світ цього року, та збірником, що представляє українське мистецтво в колекції херсонського музею, а в Херсон поїхала ціла добірка журналів “Ліга культури”), народження нових ідей і проєктів — і наша подяка Олені Григорівні Петренко, директорці Одеського Будинку-музею імені Реріха, і всьому чудовому колективу за гостинність і вірність своїм принципам.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН