Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Капітальний ремонт трамвайної колії розпочнуть за маршрутом №12 в Одесі

Капітальний ремонт трамвайної колії розпочнуть за маршрутом №12 в Одесі. Роботи проводять у межах проєкту благоустрою Олексіївського скверу, повідомила кореспондентка Суспільного.

За словами начальника місцевої дільниці “Одесголовпостач” Олександра Гельфанда, роботи з благоустрою прилеглої території тривають кілька тижнів.

“За цей час вкладено близько 2000 метрів квадратних плитки тротуарної. Заасфальтували три майданчика під гумове покриття. І я думаю, що з суботи (14 листопада, – ред.) почнуться роботи з заміни трамвайних шляхів”, – пояснив Гельфанд.

На черзі – роботи з оновлення огорожі скверу. Як зазначив Олександр Гельфанд, вона матиме автентичний вигляд.

“Замінені пошкоджені й втрачені металеві тумби та огорожа паркану. Вони будуть відтворені у такому ж вигляді, як і старі тумби. Паркан буде повністю автентичним, таким, який він був 100-150 років тому”, – поділився Олександр Гельфанд.

Він наголосив: половина металевої складової паркану відсутня, а та що залишилася – відновленню не підлягає.

“Все у плачевному стані. Ми спробуємо відтворити якусь частину, щоб люди могли бачити, яким він був насправді з самого початку”, – запевнив начальник дільниці.

За словами Олександра Гельфанда, 14 листопада робітники розпочнуть демонтаж старих рейок. У зв’язку з цим з вечора 13 листопада тимчасово змінять схему руху трамваю №12. Трамвай курсуватиме за скороченим маршрутом. З вулиці Степова до Старопортофранківської додатково організують роботу автобусу.

Кореспонденти Суспільного запитали у місцевих мешканців, як вони ставляться до ремонту скверу та трамвайних шляхів. На думку людей, ремонт необхідний, на час робіт користуватимуться іншим транспортом.

“Парк зовсім покинутий тут був, тут нічим ніколи ніхто не займався. І пилюка, і болото. Коли дощ йде, ходити неможливо”, – поділився місцевий мешканець Ігор.

За словами одного з мешканців Малиновського району міста Руслана, ремонт скверу необхідний був “давно”. Проблем із транспортною розв’язкою немає, адже поруч вулиця Степова та ринок “Привоз”, звідки можна дістатися в інші райони Одеси.

“Що стосується огорожі, яка пережила всі війни, а у наш час вона руйнується, за цим боляче спостерігати. У зв’язку з тим, що тут заселюється молдованка, багато молодих сімей, гуляють мами з дітьми, необхідно, щоб був дитячий майданчик, щоб могли гуляти безпечно, з освітленням”, – розповів Руслан.

Ремонтні роботи в Олексіївському сквері планують закінчити у квітні 2021 року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН