Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївській області діє заборона на вилов риби у зимувальних ямах

Інспектори рибоохоронних патрулів проводили профілактичні рейди на зимувальних ямах в акваторіях Миколаївської області перед забороною на вилов риби. На Миколаївщині вона діятиме з 15 листопада до початку весняно-літньої нерестової заборони у 2021 році.

У водоймах Миколаївської області налічується понад 40 зимувальних ям. Їх перелік можна побачити онлайн на інтерактивній мапі.

Чому не можна ловити рибу, поки вона перебуває в зимувальній ямі, пояснюють в обласному управлінні державного агентства рибного господарства:

“З початком холодів відбувається зміна у поведінці риб. Вони майже припиняють вполювання їжі, стають малоактивні та й загалом стають дуже вразливими. Тому вони скупчуються у зграї та перепливають до зимувальних ям. Не кожна поглиблена ділянка водойми це зимувальна яма”, − начальниця відділу іхтіології та регулювання рибальства Євгенія Хиренко.

Вилов риби у зимувальних ямах вважається грубим порушенням правил рибальства та, відповідно до ч.4 ст. 85 КУпАП, тягне за собою накладення штрафів: від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн).

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН