Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одному із миколаївських вишів розпочала роботу навчальна лабораторія нанокомпозитних матеріалів

У Чорноморському національному університеті імені Петра Могили відкрилась науково-дослідна навчальна лабораторія нанокомпозитних матеріалів.

Лабораторію створено для проведення досліджень в області нанокомпозитних матеріалів, наносистем та нанотехнологій. Вона має переважно науково-дослідний характер

“Нанотехнології – це галузь, яка включає в себе створення дослідження та характеризацію матеріалів, або різних частинок. Один із розмірів яких становить менше 100 нанометрів. Як показує наука, коли ми проходимо цей бар’єр в 100 нанометрів, то відповідно в матеріалах з’являються нові унікальні властивості, яких не було, коли він знаходився у макростані”, – говорить завідувач лабораторії нанокомпозитних матеріалів Едуард Лисенков.

Науково-дослідна навчальна лабораторія нанокомпозитних матеріалів почала працювати з листопада 2020 року. З огляду на те, що Миколаїв перебуває у червоній карантинній зоні, студенти ще не мали нагоди попрацювати з новими приладами, – говорить Едуард Лисенков.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

На сьогодні в лабораторії є три прилади, які працюють з наночастинками – це ультразвуковий диспергатор, вимірювач імітансу та магнітний змішувач із підігрівом.

Останній використовується для рівномірного підігріву і перемішування рідини з матеріалами. Принцип дії змішувача заснований на використанні енергії магнітного поля, що створюється обертовим магнітом у корпусі змішувача.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН