Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулась перша сесія новообраної Таврійської міської ради

10 листопада, новообрані депутати Таврійської міської ради зібрались на свою першу сесію.

Щоб підкреслити урочистість моменту, перше пленарне засідання Таврійської міської ради 8-го скликання було проведено в залі Будинку культури. Тим більше, що бути присутніми запрошувались всі бажаючі мешканці міста та приєднаних населених пунктів. Почесними гостями стали обрані міські голови – Нової Каховки Володимир Коваленко та Віталій Немерець з Каховки.

Зважаючи, що першу сесію скликає міська територіальна виборча комісія, відкрила засідання голова Таврійської ТВК Любов Пороскун. Вона зачитала постанови про підсумки голосування на перших виборах до Таврійської об’єднаної територіальної громади 25 жовтня та оголосила їх результати.

За даними ТВК, з 26-ти обраних депутатів 5 мандатів отримали представники від партії «Опозиційна платформа – За життя», по 4 мандати – у депутатів від партій «Слуга народу», «Місцевого самоврядування» та «Європейська солідарність». По 3 мандати – у «Нашого краю», «Батьківщини» та «Нам тут жити».

Відповідно до результатів голосування головою Таврійської міської об’єднаної територіальної громади становитьсяМикола Іванович Різак.

Після вручення обраному міському голові посвідчення, Микола Іванович склав присягу на вірність служіння об’єднаній громаді та приступив до роботи сесії.

Перш ніж перейти до порядку денного міський голова вручив новообраним депутатам їх посвідчення.

Після цього депутати затвердили регламент міської ради нового скликання та перейшли до процедури вибору секретаря міської ради. Таємним голосуванням 21 голосом з 26-ти було переобрано Андрія Хахалєва, який балотувався від партії «Наш край».

За порядком денним депутати затвердили склад постійних депутатських комісій, структури міської ради та виконкому, керуючу справами виконкому і заступників міського голови – Олександра Павлюка та Анатолія Білого.

Як доповіла керуюча справами виконкому Наталя Левченко, до існуючої структури додаються фінансовий відділ та відділ освіти, посади старост від приєднавшихся Кам’янської, Новокам’янської та Чорнянської сільських рад.

В зв’язку з введенням другого заступника міського голови, який буде курувати соціальну сферу громади, до 15-ти збільшилась кількість членів новообраного виконавчого комітету міської ради.

Всього найкращого в новому статусі об’єднаній громаді Таврійську і новообраному депутатському корпусу побажав Володимир Іванович Коваленко.

– Не зважаючи, що Таврійськ тепер буде жити окремо і самостійно (від Нової Каховки), відношення до мешканців міста не зміниться. Нова Каховка, як і раніше, буде надавати вам і медичну допомогу, і інші послуги, – сказав Володимир Іванович. – Я завжди намагався бути вам своїм, робити для вас все залежне від мене. Бажаю вам успіху і розвитку вашій громаді.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН