Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На сесії Таврійської міськради планують направити додаткові 300 тисяч гривень на соціально-економічний розвиток громади

14 червня Таврійський міський голова Микола РІЗАК зібрав керівників структурних підрозділів територіальної громади для аналізу виконання його попередніх доручень та визначення нових завдань.

Очільник громади звернув увагу учасників засідання на першочергові проблеми:  стан надходжень до бюджету Таврійської міської територіальної громади, підготовку до нового опалювального сезону в начальних  та лікувальних закладах, благоустрій населених пунктів, реконструкцію лікарні та будівництво стадіону,  вакцинацію, підготовку до чергової сесії та засідання виконавчого комітету, інвентаризацію земельних ділянок.

На черговій сесії 17 червня планується  направити додаткове фінансування  у розмірі 300 тисяч гривень на соціально-економічний розвиток громади.

Тож цей тиждень обіцяє бути для всіх керівників і профільних фахівців досить напруженим. Але як зазначив міський голова, в основі всіх успішних проєктів  – грамотне планування і чіткі механізми  їх реалізації. Саме чітких дій  Микола Іванович  вимагає від підлеглих. Тому розмова була досить конкретною та конструктивною. І це зрозуміло, адже мова йде про відповідальність перед мешканцями  громади.

Керуюча справами виконкому Наталія ЛЕВЧЕНКО прозвітувала про документообіг та кількість звернень громадян. Від початку місяця зареєстровано 11 звернень, у тому числі 5 – на «Гарячу» урядову лінію, надано у відведені строки 9 відповідей. Міським головою видано 10 розпоряджень.

Відділом реєстрації прийнято 217 осіб,  видано 150 довідок. Відділ праці та соціального захисту населення за період з 1 червня надав 512 усних та письмових звернень, подано 32 справи для отримання субсидії та 27 – для отримання соціальної допомоги. Служба у справах дітей продовжує роботу по інвентаризації житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, готує на розгляд дві справи на комісію з питань захисту прав дитини. У Центрі надання соціальних послуг перебуває на обліку 655 родин, злагоджено працюють три відділення.

Заступник міського голови Олександр ПАВЛЮК доповів про хід реконструкції лікарняного комплексу, будівництва стадіону, ямковий ремонт доріг, покоси трави, освітлення парку залізничників. Є окремі питання щодо  підключення лікарні до газопостачання.

Заступник міського голови  Анатолій БІЛИЙ надав  інформацію про роботу літніх пришкільних таборів, завершення ремонтних робіт  системи опалення у  ліцеї № 2, зовнішнього освітлення територій  ліцеїв № 1, 2 та Кам’янської гімназії.

Міський голова Микола РІЗАК звернув увагу своїх заступників на   дотримання термінів реалізації  проєктних робіт по реконструкції та ремонту важливих для громади об’єктів, адже перспективні плани на найближчі роки готуються вже сьогодні.

Генеральний директор центру надання первинної медико-санітарної допомоги  Олександр ГУМЕНЮК повідомив,  що всі роботи по реконструкції лікарні ведуться за планом. Випадків захворювань на COVID-19 на території громади не зареєстровано, продовжується  вакцинування населення.

Микола Іванович підкреслив, що обов’язковою умовою початку роботи нової лікарні  є  готовність сучасної лабораторії, яка буде проводити ряд обов’язкових  аналізів та інші необхідні дослідження.

Окрема розмова стосувалась старостинських округів. Микола РІЗАК підкреслив важливість співпраці очільників старостинських округів з усіма відділами та підрозділами громади, які  повинні  досконало знати найменші подробиці про проблеми та запити людей на своїх  територіях.

Міський голова звернув увагу на проблему по гуртожитку в селі Сергіївка Кам’янського старостату. Староста округу Алла ФЕДАЙ має протягом тижня  надати повну інформацію про умови проживання та реєстрацію мешканців гуртожитку.

Ірина ХОМА доповіла про заходи з  благоустрою на території Чорнянського старостату,  про плани художнього колективу «Оксамит» Чорнянського клубу  взяти участь у фестивалі «Екстрим»   у Залізному Порту та організації   народних  святкувань до Івана Купала.

Новокам’янська  староста  Віта ПРИЙМА надала інформацію про результати обстеження  покрівлі шкільної будівлі. Ця проблема виникла після тривалих дощів і буде ліквідована найближчим часом.

Звертаючись до своїх заступників, начальників комунальних підприємств,  старост, міський голова  загострив особливу увагу на роботі по укладенню договорів з населенням щодо надання комунальних послуг. Микола Іванович підкреслив, що досвід Таврійська, зокрема по вивезенню сміття, показав – якщо встановлено чіткий графік, населення починає активніше  укладати угоди та розраховуватись.

Завершуючи  робочу нараду,  міський голова Таврійська Микола РІЗАК дав завдання всім службам та відділам  розпочати активну підготовку до визначної ювілейної дати – 30 річчя Дня Незалежності України.

Таврійська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН