Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тариф на передачу електроенергії підвищили на 30%

Тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії з грудня 2020 року становитиме 312,76 грн/МВт·год. Це на 30% більше.

Таке рішення затвердили на засіданні Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг, повідомляє пресслужба “Укренерго”.

З 1 серпня діяв тариф на передачу 240,23 грн/МВт-год. Новий тариф на грудень 2020 року є мінімально можливий, оскільки покриває лише ті витрати, яких компанія вже зазнала, зазначають в “Укренерго”. За 9 місяців її збитки перевищили 28 млрд грн.

Компанія пропонує зафіксувати в структурі тарифу на передачу ліміт коштів, які зможе сплачувати для компенсації витрат ДП “Гарантований покупець” і ПУП на “зелений” тариф. Саме відсутність достатнього обсягу коштів для фінансування “зеленого” тарифу стало основною причиною негативного фінансового результату компанії з початку 2020 року.

Зазначили, що ці заходи дозволять зменшити завелике навантаження на учасників ринку, що сплачують цей тариф, а також запобігатимуть погіршенню фінансового стану системного оператора.

Підвищення будь-яких тарифів на електричну енергію в Україні призведе до зупинки підприємств хімічної промисловості, які випускають мінеральні добрива, що становить загрозу продовольчій безпеці країни.

gazeta.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН