Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як в Одесі вакцинують дітей під час карантину

В умовах пандемії COVID-19 потреба у щепленні дітей зростає. Зокрема дітей потрібно вакцинувати від групи та сезонних гострих респіраторних вірусних інфекцій, запевнила керівниця відділу охорони материнства і дитинства одеського департаменту охорони здоров’я Ганна Луньова.

За її словами, наразі від кору, паротиту та краснухи в Одесі вакциновано 71% дітей з тих, які потребують щеплень, та 80% дітей віком до 6 років. Від поліомієліту вакцинувалися 62% дітей віком до одного року та 48% дітей, віком до 6 років.

“Вакцинування дійсно захищає дітей від низки захворювань. Ретровірусна вакцина попереджає в дітей перших років життя цілу низку вірусних кишкових інфекцій. Пневмококова вакцина сьогодні пом’якшує лікування коронавірусної інфекції. Щеплення, які отримують діти від грипу та інфекцій, зменшують ризик у людей, які переносять COVID-19,” — зазначила Луньова.

За словами лікарки міської поліклініки №6 Катерини Перчеклій, медичні заклади наразі зосереджені на лікуванні хворих на коронавірус, а профілактика інших захворювань дозволить зменшити кількість звернень пацієнтів до лікарень. За її словами, ті, хто нещодавно перехворів на COVID-19, також можуть вакцинуватися.

“Головним протипоказанням є гостре захворювання з температурою вище 38 градусів. Тобто, якщо в дитини є нежить, якщо у неї 37, вакцинуватися можна. На жаль, через страх це багато хто не наважується. Перенесений COVID-19 теж не є протипоказанням для вакцинації,” — розповіла Катерина Перчеклій.

Щодня у лабораторії міської дитячої поліклініки №6 вакцинують приблизно 150 дітей. Їм роблять календарні щеплення від дифтерії, стовбняку, гепатиту Б, поліомієліту та інших захворювань, розповіла медсестра Людмила Ткаченко.

“Дітям роблять досить багато щеплень. Я не можу сказати, що цього року зменшився потік народу, дітей. Щеплюються, але здебільшого придбаними вакцинами. Це шкода, бо вакцина коштує немало. Ну, побоюються люди індійської вакцини,” — розказала Ткаченко.

Додамо, десять календарних щеплень у міських закладах охорони здоров’я роблять безкоштовно.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН