Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці посилять карантиннні обмеження

У зв’язку з новими випадками захворювання на COVID-19 у Білозерській громаді проведено засідання комісії з питань ТЕБ та НС селищної ради.

На порядку денному розглядалося два питання:

  1. Про запровадження посилення протиепідемічних заходів в Білозерській ОТГ та посилення роботи робочої групи «По проведенню обстежень підприємств, установ, закладів освіти, сфери послуг та торгівлі, громадського харчування перевезення пасажирів, закладів розважальної діяльності культури»
  2. Про роботу закладів освіти та підвідомчих установ Білозерської селищної ради.

За результатами засідання комісія вирішила :

  • Робочій групі «По проведенню обстежень підприємств, установ, закладів освіти, сфери послуг та торгівлі, громадського харчування перевезення пасажирів, закладів розважальної діяльності культури» продовжити заходи щодо роз’яснення суб’єктам господарювання та релігійним організаціям, на території Білозерської об’єднаної територіальної громади, по дотриманню масочного режиму та Постанови Кабінету Міністрів України № 392, Постанови головного санітарного лікаря України в умовах адаптивного карантинного режиму.
  • Запровадити не рідше одного разу на тиждень санітарну обробку приміщень Білозерської селищної ради.
  • Заборонити відвідування стороннім особам приміщень Білозерської селищної ради.
  • Заборонити проведення заходів (нарад, семінарів, навчань, конференцій та інших зібрань) за участю більше 20 осіб в приміщені Білозерської селищної ради.
  • Заборонити проведення масових (культурних, спортивних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш ніж 1,5 метра).

–     діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

–    відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

–   діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

  • приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
  • приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;
  • діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.
  • На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.
  • Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.
  • Керівникам закладів освіти при організації функціонування закладів неухильно дотримуватись правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень осіб з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 вересня 2020 року №55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
  • Керівникам всіх установ і підприємств рекомендувати відправляти (за можливості) на дистанційну роботу працівників:
  • з підозрою на захворювання коронавірусною інфекцією;
  • якими здано тест на коронавірус SARS-CoV-2 (до отримання результату).
  • Провести широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання протиепідемічних заходів.
  • Забезпечити висвітлення рішень місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Білозерська селищна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН