Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обрано голову ради з питань міжнаціональних відносин

Рада з питань міжнаціональних відносин при облдержадміністрації – дорадчий орган, до складу якої увійшли представники організацій, що представляють інтереси національних меншин і корінних народів, які проживають у Херсонській області.

Оновлену раду створено 25 вересня розпорядженням голови ОДА Юрія Гусєва. Сьогодні на селекторній нараді, яка відбулася в онлайн-форматі, директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Михайло Линецький доповів про роботу ради.

За його словами, на першому засіданні, яке відбулося 28 жовтня, було обрано голову ради – правозахисницю, громадську діячку, керівниця ІРЦ Правовий простір Наталію Бімбірайте. Її заступницею стала очільниця Херсонського міського центру німецької культури Лариса Дворнікова.

“На першому засіданні було затверджено положення, з урахуванням усіх побажань та пропозицій, наданих представниками національно-культурних товариств. Найближчим часом рада має визначитись із планами діяльності на наступний рік, зокрема затвердити перелік визначних для кожної спільноти пам’ятних дат”, – розповів Михайло Линецький.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв підкреслив, що Херсонщина – це регіон, де проживають представники різних національностей та народів. Тому робота у напрямі міжнаціональних відносин має проводитися на обласному рівні, а також її варто запровадити на рівні районів та громад.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН