Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині зросла ціна на газ

8,94 грн за кубометр газу – такий тариф встановили з 1 листопада в Миколаївській області. Товариство з обмеженою відповідальністю “Миколаївгаз Збут” 26 жовтня оприлюднило нову ціну на природний газ для побутових споживачів.

На формування газового тарифу впливає кілька складових, у тому числі вартість закупівлі сировини, транспортування та витрати на роботу постачальних компаній. У Миколаївській області газ продає монополізований постачальник ‒ ТОВ “Миколаївгаз Збут”. За словами експерта в галузі енергетичних ринків Андрія Зінченка, якщо таких компаній було б десяток, можна було б говорити про здорову конкуренцію в цінах.

“Ті люди які не мають модернізацій в енергозбереженні, однозначно будуть мати високий тариф. Люди не хочуть, або бояться вчитись застосовувати енергомодернізації. А це і є реальна економія. держава про це подбала, типу теплих кредиті, гроші туди закладають і вони реально працюють”, ‒ каже Андрій Зінченко.

Від коментарів у ТОВ “Миколаївгаз Збут” відмовились. Прессекретарка Світлана Чуб пояснює це тим, що на сайт компанії всі відомості є у вільному доступі.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року ціна газу більше не регулюється урядовими розпорядженнями, а встановлюється самими постачальниками на основі вартості блакитного палива, яке вони закупили для своїх клієнтів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН