Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці відбулося “Свято Гарбуза”

Ідея проведення «Свята Гарбуза» замість «Хелловіну» виникла у працівників БІлозерського районного будинку культури не випадково. Вивчаючи народні традиції, вони дізналися, що в українців раніше був свій Хелловін. Існував він за часів вірування у різних богів і звався Велесова ніч . “В обрядовості цього свята наші пращури також використовували гарбуз, який в давніх піснях та переказах виступає символом господаря, голови роду і самого роду як такого, – говорить Alena Nefedova Pazich”. 

На захід до районного будинку культури організатори свята запросили членів клубу ветеранів «Берегиня».

Спочатку методисти розповіли про головного у городньому царстві – шанованого пана Гарбуза, його почесне місце у народній медицині, кухні та обрядовості. Не обійшлося на заході і без пісень, що створювали атмосферу свята , загадок, приказок, прислів’їв.

Та найцікавішою родзинкою став конкурс «ГАРБУЗОВА КАША – СИЛА НАША». В ньому взяли участь дві команди «Господарочки» та «Молодички». Членам журі було не легко визначитись з номінаціями, бо каші були дуже смачні, але ж конкурс є конкурс. Тож номінація «Феєрія смаку» дісталася «Молодичкам», а номінація «Гарбузова смакота » – «Господарочкам».

Наприкінці свята на гостей чекало частування гарбузовою кашею від учасниць конкурсу.

Цей день подарував усім, присутнім позитивні емоції та гарний настрій.

Всі норми карантину під час заходу були дотримані.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН