Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, які партії пройшли до Скадовської міської ради

Про результати виборів і труднощі виборчого процесу розповів у соціальних мережах колишній міський голова Скадовська Олександр Яковлєв.

Отже вибори закінчилися, усі протоколи здані, комісії обраховують результати. Було зроблено дуже багато роботи. Тому перш за все хочу подякувати тим хто приклав чимало зусиль для організації і нормального проходження виборчого процесу. В цілому, вибори пройшли без серйозних порушень (хоча, може ми не все знаємо?) Але. Робота людей на дільницях виявилася надскладною.

По деяким дільницям підрахунок тривав до обіду 26 жовтня. Щоб усі зрозуміли, за законом, до завершення процесу підрахунку в роботі комісії не можна робити перерву. Тому декому довелося працювати по 36 годин без перерви. А потім ще треба було дочекатися своєї черги для здачі звітності в міську ТВК. Я був в міській ТВК 26 жовтня ввечері, то стояла ще велика черга для здачі документів.

Останні комісії здали звіти 27 жовтня в обід. Хоча деякі комісії в місті впорталися до ранку 26 жовтня.

Часто головам комісій не висчтачало досвіду та компетентності оганізувати і чітко провести доволі складний процес підрахунку. До того ж давалися взнаки втоми усіх членів комісій.

Думаю, що влада має більш відповідально підходити до визначення місця розміщення та оснащення виборчих дільниць. Недостатня площа, погане освітлення, відсутність елементарних умов перепочинку, несвоєчасне надання інформаційної продукції – все це призвело до виникнення черг, скарг на невідповідне розміщення інформації, затримки роботи дільниць.
Моя сім’я чекала більше 30 хвилин в черзі. Не кожен міг і хотів стільки чекати. Щоправда, після обіду черг вже майже не було.
Загалом по Скадовській громаді явка склала близько 33%. По місту від 31 до 36%, по селам від 23 до 48%. Можна сказати середній показник по країні.
Хочу подякувати усім, хто прийшо на вибори і проголосував.
Окремо дякую за голоси в мою підтримку та голоси за команду “Самопомочі”. Маємо 6 депутатів в Скадовській міській раді, 4 депутати в Скадовській районній раді, 4 депутати в Каланчацькій селищній раді. Також велика подяка команді Самопомочі Скадовськ, Каланчак, Бехтери, Лазурне, Гола Пристань. Це наш спільний успіх.

Незважаючи на значну перевагу на виборах міського голови, склад депутів Скадовської міської ради виявився доволі різнобарвним.

Для формування більшості необхідно коаліція мінімум 3-х політичних сил. Що ж, так вирішили люди, будемо давати цьому раду.

Про точний персональний склад, поки що говорити зарано, бо окремі депутати отримали мандати до 2-х рад. Але попередньо склад ради такий:

Самопоміч 20.83%
Грищенко О.
Демиденко О.
Грищенко Т.
Бульгак І.
Павловський Ю.
Терьохін А.
ОПЗЖ 17.3%
Сокольчук О.
Кабакова Г.
Литвиненко Є.
Закарян О.
Васильєв О.
Наш Край 14.14%
Козлова Л.
Булюк І.
Соценко Г.
Соценко В.
Слуга народу 13.42%
Касьяненко О.
Палюх Ю.
Гребенюк В.
Семків М.
ЄС 11,08%
Козак В.
Хоменюк О.
Лиховид О.
Твердохліб Н.
Партія місцевого самоврядування 7.28%
Старенький О.
Фролов О.
Шепель М.
11 депутатів з 26, були депутатами попереднього скликання міської або районної ради.

Офіційні результати мають бути оприлюднені не пізніше 3 листопада. Остаточні не пізніше 6 листопада. Перша сесія протягом 20 днів з моменту оприлюднення. У 2015 році була 9 листопада.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН