Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олена Урсуленко: «Життя міста — в руках виборців та міського голови» (Відео)

Разом з секретарем Херсонської міської ради Оленою Урсуленко ми поговорили про економіку і політику Херсона та про роботу депутатського корпусу.

— Наша з вами зустріч відбувається напередодні виборів. Тож давайте підведемо підсумки роботи цього депутатського корпусу. Чи всі сесійні засідання вже завершилися?

— Ні, останнє наше засідання матиме продовження наступного тижня. Залишилися ще земельні питання і декілька додаткових. Це абсолютно законно, адже ця каденція депутатів може працювати до тих пір, поки наступна не прийме присягу.

— Як би ви охарактеризували роботу цього депутатського корпусу?

— Було різне. Але бюджет міста у порівнянні з минулими роками значно виріс. Тому я впевнена, що при раціональному та ефективному підході до планування робіт можна було б зробити набагато більше.

— Що вдалося, а що ні?

— Насамперед, вдалося звернути увагу і депутатського корпусу, і органів виконавчої влади на роботу соціально важливих напрямів: освіти, медицини, культури, спорту. Останні два напрями саме у цієї каденції фінансувалися набагато краще. Дуже шкода, що з генеральним планом міста ситуація не вирішена. З 2016 року я приділяла цьому питанню дуже багато уваги. Але, на жаль, органи виконавчої влади не відпрацювали його. Генеральний план — це розробка програми соціально-економічного розвитку міста. І у депутатів, і у мене, як у секретаря, до органів виконавчої влади було дуже багато питань. Місто дійсно може розвиватися, проте для цього потрібно діяти.

— Тим більше, були великі профіцити бюджету, були кошти та наповнення. Але інфраструктура міста майже не змінилася.

— Інфраструктура змінилася, але не у всіх випадках на краще. Пригадаймо ситуацію з історичною частиною міста та питання бруківки біля Херсонської багатопрофільної гімназії №20. Органи виконавчої влади та управління транспорту торік обіцяли, що повернуть її. Навіть розробляли проєкти відновлення історичної частини вулиці. Але, на жаль, питання залишилося невирішеним. Я вважаю, що це повноваження і міського голови і його профільних заступників — правильно організувати роботу і використання бюджетних коштів.

— В 2015 році до сесійної зали зайшло багато депутатів, які не були працевлаштованими. Цьогоріч такі кандидати теж є. Як це впливає на розвиток Херсона? В чому небезпека?

— Мені здається, дуже важливо, з чим саме людина йде у депутати. Життя може скластися по-різному: сьогодні ти безробітний, а завтра — успішний підприємець. Я хотіла б закликати наших громадян обирати вже успішних у своїй професійній діяльності кандидатів, тих, хто займався благодійністю, волонтерством і завжди мав активну громадянську позицію. Не варто обирати людей, які з’явилися перед самими виборами. Але є й інша сторона, яка залежить від міського голови, від його керування кадровою політикою. Якщо на ключові посади він буде призначати вже успішних людей, то й місто буде розвиватися.

— Як ви ставитеся до того, що десятиліттями не змінюються люди у виконавчій службі?

— Я вважаю, що людина повинна розвиватися, прагнути до руху вперед, вивчати щось нове. Виконавча служба ланка дивувала мене протягом цієї каденції: люди на посадах директорів департаментів, начальників управлінь перебувають десятиліттями! Вони не хочуть йти далі, комфортно себе відчувають. Але чому вони не беруть участь в конкурсах на здобуття іншої посади — більш відповідальної і значущої для громади? Адже ці люди вже мають досвід.

— Чи шкодуєте ви, що зробили крок в політику в 2015 році? Чи місце, на вашу думку, жінці в політиці чи місцевому самоврядуванні?

— Якщо ми говоримо про розвиток демократичного суспільства, то жінка повинна бути в політиці! Жодний чоловік не поступиться своїм місцем у політиці жінці. Тому правильно, що це регламентується законом. Жінка має свій досвід, свої проєкти, ідеї, які обов’язково треба втілювати та об’єднувати навколо низ однодумців. Чесно кажучи, коли я стала депутатом, думала, що всі ми йдемо з однією метою — зробити кращим наше місто. Але протягом п’яти років у начебто «однодумців» виявилися інші цілі.

 

— Так, була. Знову ж таки, я впевнена, що все залежить від міського голови. Як він буде вести кадрову політику, управлінську і менеджерську діяльність. Саме від нього залежить, який шлях обирає рада, як працюють органи виконавчої влади. Він обрав для себе іншу більшість. Я гадаю, коли міський голова чітко розуміє, чого бажає для міста і має план дій та його реалізації, то і місто розвивається. Дуже багато залежить і від виборця. Коли людина проходить на свою дільницю і обирає успішних кандидатів, людей, у яких склалося з духовністю і професійними знаннями, тоді і міському голові набагато простіше реалізувати усі плани і проєкти.

— Цьогоріч ви знову балотуєтеся у депутати міської ради. З якою командою ви йдете?

— Йду із політичною партією «За майбутнє» з лідером Ігорем Палицею. Захоплює те, що він робить — людина, яка професійно займається політикою. При чому, політикою у чистому вигляді, яка захищає інтереси громади і держави, займається розвитком економіки, її стабільністю. Тому це надихає реалізовувати свій п’ятирічний досвід й надалі на благо нашої Херсонщини, аби захищати інтереси громади, відстоювати законність рішень міської ради. Все це я робитиму разом із командою, з якою я й зараз працюю — людьми, які разом зі мною відстоювали всі ці позиції. Це Віталій Богданов, Олег Романюк, Сергій Волошинов, Олександр Кривчун. Також наша команда приєднала нові обличчя у політиці. Це – Наталя Тюхтенко, відома освітянка, Валерій Маломан, виробничник, керівник підприємства, Ірина Нагорна, волонтерка, Анастасія Зеніна, активістка та багато інших!

— Ви відстояли 87 комунальних об’єктів. Чи складно було? На якому етапі знаходиться це рішення?

— Не можу сказати, що було складно. Адже коли в тебе є внутрішнє розуміння процесу відстоювання справедливості і законності, це надає сил. Я намагалася вирішити це питання відразу у сесійній залі. Але довелося звертатися до правоохоронців. Зараз вже є рішення, згідно з яким на 87 об’єктів накладено арешт і вони повернені до комунальної власності.

— 25 жовтня пройдуть вибори. З яким словами ви хотіли б звернутися до виборців?

— Дуже хочеться, аби люди прийшли на вибори, дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних вимог і підтримали політичну партію «За майбутнє». Зробіть правильний вибір, адже від цього залежить наше життя на наступні п’ять років!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН