Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Безкоштовний вебінар для представників бізнесу провели у Херсоні (Відео)

16 жовтня 2020 року з метою підтримки інформаційно-просвітницької кампанії, започаткованої Мінекономіки для підвищення рівня інформованості представників бізнесу щодо змін у сфері технічного регулювання в ДП «Херсонстандартметрологія» провели безкоштовний вебінар «Угода АСАА: промисловий діалог – крок назустріч»

Під час вебінару були розглянуті такі питання:

стосовно метрології:

–         Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Основні нормативно-правові акти та накази Мінекономіки в сфері метрології. Чинна редакція, основні положення та зміни.

–         Оснащення та технічні можливості метрологічних підрозділів, рівень компетентності. Науково-виробнича діяльність.

–         Конкурентні переваги та перспективні напрямки розвитку метрологічних підрозділів ДП «Херсонстандартметрологія»;

стосовно сертифікації продукції та послуг, систем управління, стандартизації:

–         сертифікація продукції, що виробляється, або ввозиться на територію України, на відповідність вимогам національних та міжнародних стандартів. Сертифікація систем управління якістю на відповідність ДСТУ ISO 9001; ISO 9001;

–         впровадження та сертифікація систем управління безпечністю харчових продуктів за новою версією ДСТУ ISO 22000 ISO 22000 та сумісність з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 щодо впровадження системи НАССР;

–         стандартизація – запорука безпечного життя;

стосовно випробувального центру продукції

–         Сучасні вимоги до безпечності та якості харчової продукції, сировини та води питної.

Спікерами виступали в.о. генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» Микола Курдюмов; заступник генерального директора Владислав Оніщенко; начальник відділу сертифікації продукції та послуг, систем управління Павло Петренко; заступник начальника відділу сертифікації продукції та послуг, систем управління Ігор Шатохін; заступник керівника випробувального центру продукції Наталія Резніченко; начальник сектору з питань стандартизації та репутаційного менеджменту Рита Лук´янчук.

Для участі у вебінарі зареєструвалося 65 учасників. В інтерактивній частині вебінару представники бізнесу мали можливість задати фахівцям питання, які виникали під час їх діяльності та одразу отримати кваліфіковані відповіді.

Скористалися такою можливістю представники 10 підприємств – вони отримали відповіді на 19 питань.

Така практика спілкування бізнесу з фахівцями проводилась вперше, але сподобалась одразу обом сторонам – і бізнесу, і фахівцям ДП «Херсонстандартметрологія», тому сторони одразу вирішили і надалі продовжувати практику спілкування за такою формою.

ДП «Херсонстандартметрологія»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН