Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одна з найбільших в Україні колекцій фондів особового походження знаходиться у Херсоні

Державний архів Херсонської області зберігає одну з найбільших в Україні колекцій фондів особового походження. Серед різноманіття цих колекцій окремо виділяється родинний фонд Фальц-Фейнів.

Близько трьох тисяч документів, переданих на зберігання до державного архіву області видатним представником родини – бароном Едуардом Олександровичем фон Фальц-Фейном, являють собою цілісний комплекс матеріалів про історію прославленої родини.

Матеріали складаються з колекції фотокарток членів родини Фальц-Фейн у трьох поколіннях. Про приватне життя родини розповідають фотокартки, що зображують маєтки Фальц-Фейнів на Херсонщині, їх внутрішнє оздоблення. Особливо цінними є зображення заповідника „Асканія-Нова”, порту Хорли.

Окремо представлені документи, що відображають поїздки барона Едуарда Фальц-Фейна в Україну: перший та подальші візити до Асканія-Нови, заходи із вшанування пам’яті членів родини, участь у Таврійських іграх, відвідування Криму.

Документи родини Фальц-Фейн постійно затребувані у читальному залі. Вони є цінним джерелом для краєзнавчих досліджень історії Херсонщини.

Херсонська ОДА

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН