Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині жінки зіграли у футбол “За рівні права!” і проти дискримінації

Вже вдруге в Білозерській громаді проходять активності в рамках глобального руху #FootballPeople. 10 жовтня 2020р. відбувся товариський турнір з міні-футболу серед аматорських жіночих команд “За рівні права!”. Команди “Бригантина” (Станіслав), “Німфа” (Білозерка) та “Білозерські пантери” зібралися пограти в футбол, щоб привернути увагу до проблеми дискримінації.

“Дискримінація стається кожного разу, коли в однаковій ситуації через стереотипи чи певну ознаку до одних людей ставляться гірше, ніж до інших. – такими словами відкрила турнір Елла Петренко, голова громадської організації “Білозерський центр регіонального розвитку”. – Наприклад, коли при працевлаштуванні перевагу надають молодшим кандидатам, це є дискримінацією за віком. Ми часто називаємо це несправедливістю і обурюємося, а насправді це порушення прав людини і треба звертатися за допомогою до юриста”.

В напруженій та видовищній боротьбі команди наступним чином розподілили між собою призові місця:

ФК “Білозерські пантери” – І місце, ФК “Німфа” (Білозерка) – ІІ місце, ФК «Бригантина» (Станіслав) – ІІІ місце.

Організатори турніру – громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку” (голова Петренко Елла) Білозерська футбольна ліга (президент Шевейко Сергій), за сприяння Білозерської школи №2 ім.Б.Хмельницького (директор Фенін Сергій).

Довідково: 8-22 жовтня 2020 року в світі проходить найбільша глобальна кампанія з подолання дискримінації і відзначення різноманітності у футболі #FootballPeople Weeks. Понад 150 000 людей візьмуть участь у 2000 заходах у понад 60 країнах задля позитивних соціальних змін та проти дискримінації у футболі по всьому світу. Тижні футболу проводяться щорічно та підтримуються мережею FARE, яка складається з груп уболівальників, правозахисних організацій, аматорських футбольних клубів і низових груп та активістів, які вносять свій внесок і досвід в спільні дії для того, щоб дискримінація у футболі та суспільстві відійшла у минуле.

Джерело

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН