Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На форумі синергії в Херсоні поставили завдання майбутній владі

В Херсоні відбувся експертний етап Форуму синергії, який напередодні виборів мера та депутатів озвучив вимоги до  нової влади  під гаслом «Годі губити місто. Херсону потрібна правда і розвиток».

Форум синергії об’єднав представників бізнесу, науки, громадськості,   молоді, гуманітарної інтелігенції з метою максимально убезпечити громаду від корисливого популізму до  виборів, і  забезпечити  контроль за виконанням передвиборчих обіцянок та створення синергії у взаємодії влади та громади після виборів .

Ініціатор Форуму синергії, відомий херсонський письменник Віктор Михайлов (творчий псевдонім Віктор Вальд),  сказав, відкриваючи  форум «Ще ніколи в історії Херсону не було такого, щоб господар міста – громада брала у письмовій формі зобов’язання з тих, кого можливо винайме на роботу громадським голосуванням.

Кожний пункт в цьому зобов’язанні: у сферах ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПЕРЕДВИБОРЧІ ОБІЦЯНКИ, УПРАВЛІННЯ МІСТОМ, протидії корупції та моральної відповідальності   це і воля і сподівання містян бо далі так жити і працювати в Херсоні не можна.»

Основне питання, яке було винесено до обговорення на форумі –  як зробити управління справами громади ефективним та направленим на розвиток міста.  Експерти представили  багаторічні напрацювання та  чіткі  пропозиції.

Ці пропозиції  увійшли до Резолюції Форуму Синергії, яку  учасники прийняли одноголосно.

Представник молоді Дмитро Плотніков розказав про своє бачення проблем, з якими стикається молодь і закликав владу прислухатися до громади і бути відповідальною.

Представник бізнес спільноти, голова Регіональної ради підприємців  Федір Барулін навів реальні приклади успішних проектів в сфері енергоефективності, які створювалися у взаємодії бізнесу, влади, громадськості та принесли справжній синергетичний ефект.

Дмитро Карлюка, представник від наукової спільноти міста  сказав, що важливим завданням громади є постановка завдань новій владі з продовження напрацювань, які закладені, як фундамент по багатьом напрямкам розвитку міста і які треба не загубити, змінюючи, по традиції, після виборів курс на 180 градусів.

Завершився Форум синергії прийняттям до роботи розробку 2-х проектів, які  з точки зору Ради синергії є найбільш актуальними для Херсона:

  • «Чисте комфортне місто»
  • «Кластер інновацій і місто»

Завершуючи Форум синергії ведуча форуму, голова Громадської організації «Берегиня» Ірина Зоря сказала:

Експерти від громади заявляють майбутній владі

УСПІХ ХЕРСОНА ТА ВИХІД ІЗ ДЕГРАДАЦІЇ:

  • У СТВОРЕННІ ЕФЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ (САМОВРЯДУВАННЯ)
  • У СИНЕРГІЇ ЗУСИЛЬ В РОЗРОБЦІ СУЧАСНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ МІСТА
  • У СТВОРЕННІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇЇ ЯКІСНИХ ЦІЛЬОВИХ ПРОГРАМ
  • У ПРОЗОРОСТІ ДІЙ ТА ВІДСУТНОСТІ КОРУПЦІЇ

 

Оргкомітет Форуму синергії Херсона

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН