Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі розпустили міську територіальну виборчу комісію

Центральна виборча комісія ухвалила рішення про достроковий розпуск Одеської міської територіальної виборчої комісії. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник ЦВК Костянтин Хівренко.

За його словами, це пов’язано з численними порушеннями в роботі виборчої комісії. Зокрема йдеться про порушення законодавства України, запевнив Хівренко.

Під час розгляду постанови про розпуск Одеської міської ТВК голова ЦВК Олег Діденко наголосив, що виборчі комісії “не наділені” повноваженнями оцінювати рішення суду.

“У межах швидкоплинного виборчого процесу, особливо на стадії, коли вже має завершуватися строк здачі бюлетенів, прийняття рішень всупереч рішенням судів, які набрали законної сили, може негативно вплинути на виборочий процес та реалізацію виборчих прав”, – пояснив Діденко.

За таке рішення одноголосно проголосували 16 членів ЦВК.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” Анатолій Бойко, у ЦВК були підстави для розпуску міської ТВК.

“Наразі немає підстав говорити про те, що вибори в Одесі під загрозою. Занадто багато хто, в них зацікавлені, тому, думаю, з подачею кандидатур для нового складу проблем бути не повинно. Хоча в цьому році все можливо”,– написав Бойко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН