Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні змінюють правила отримання номерів для авто

Зміни запропонували в МВС, тепер ними мусить зайнятися Рада. В Україні планують спростити процес реєстрації автомобілів та видачі номерних знаків.

Якщо нові правила запрацюють, власник авто зможе обрати будь-які вільні комбінації для знаків, а не тільки ті, що наявні в конкретному сервісному центрі.

Такі нововведення ініціює Міністерство внутрішніх справ, заявив заступник міністра Сергій Гончаров. Щоб вони набули чинності, їх має схвалити Верховна Рада.

Що пропонують:

– власник автомобіля в сервісному центрі МВС буде отримувати виключно свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

– номерний знак дозволять замовляти у будь-якому місці, що має право створювати номери за державним стандартом;

– у власника авто буде можливість зайти в “Електронний кабінет водія”, знайти вільний номер і забронювати його.

“Ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд вибирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не тільки ті, які є в сервісному центрі МВС” , – сказав Гончаров.

Як оформляють номерні знаки зараз:

Головний сервісний центр МВС щороку через тендер замовляє номерні знаки для авто. Потім вони розподіляються за регіональними та територіальними сервісними центрами.

За словами Гончарова, така процедура громіздка й економічно невигідна. Крім того, вона не допомагає розвитку малого і середнього бізнесу.

До слова, сервісні центри Міністерства внутрішніх справ уже видають спеціальні номерні знаки для електромобілів, написи на яких нанесені зеленим кольором.

Нагадаємо, раніше в Україні встановили офіційні ціни на “круті” номери авто. номерНайдорожчі знаки – з чотирьох однакових цифр – коштують 30 тис. гривень.

segodnya.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН