Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Зеленопідської ОТГ розповіли про розвиток медицини

З початку року жителі Зеленопідської об’єднаної територіальної громади користуються якісними медичними послугами. Такий рівень сервісів дотримується не в кожному обласному центрі. У січні було введено в експлуатацію нове приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Будівництво тривало з березня минулого року за рахунок державної субвенції. І вже протягом 9 місяців 4 з половиною тисячі жителів громади мають доступ до послуг первинної ланки медицини.

У Зеленопідській амбулаторії ведуть прийом терапевт та педіатр. 70% мешканців громади вже підписали декларації із сімейним лікарем і можуть звертатись по допомогу. Запис на прийом до лікаря відбувається за телефоном, тож в амбулаторії черг немає. До об’єднаної громади входить 9 населених пунктів. У п’яти з них відкриті фельдшерсько-акушерські пункти. Усі базові процедури для постановки попереднього аналізу може проводити сімейний лікар з допомогою валізи телемедицини.

Зеленопідська ОТГ отримала обладнання однією з перших в Україні за державною програмою. Якщо потрібна консультація профільного лікаря, то з ним можна зв’язатись онлайн. За чотири роки крок за кроком Зеленопідська об’єднана громада, що у Каховському.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН