Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

9 рослинних угруповань Національного природного парку «Кам’янська Січ» внесені до Зеленої книги України (Відео)

На відміну від Червоної книги Зелена звертає увагу на охорону не окремих видів рослин, а цілісних угруповань. В офіційному документі міститься перелік рідкісних рослинних комплексів, які потребують охорони. Ідея такої книги народилась в Україні і була вперше реалізована. Її концепція близька до Смарагдової мережі Європи, яка базується на охороні оселищ.

«Європа пішла шляхом створення переліку рідкісних оселищ, а ми створили національну Зелену книгу. Це близькі поняття, але не зовсім тотожні. Ідея не найшла широкого поширення, тільки декілька країн мають Зелені Книги. Але все рівно, це – офіційний документ і ми повинні на нього зважати… І Червона книга, і Зелена книга, і Смарагдові оселища – всі у нас офіційно охороняються», – розповів завідувач кафедри ботаніки ХДУ, доктор біологічних наук, професор Іван Мойсієнко.

За словами науковця, на території Нацпарку зустрічаються зеленокнижні угруповання ковили волосистої, ковили Лессінга, ковили найгарнішої та української; чагарнику, наприклад, мигдалю степового та напівчагарнику такого, як дрік скіфський.

Національний природний парк «Кам’янська Січ»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН