Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Раді ветеранів Таврійська відзначили людей похилого віку

1 жовтня, у День людей похилого віку та День ветерана, в Раді ветеранів Таврійська відбувся урочистий захід.

Зазвичай цей день в Таврійську відмічається з особистим розмахом, з застіллям і пригощенням, яке влаштовує Рада ветеранів за сприяння міської влади та міського голови Миколи Різака. Або святковим концертом в Будинку культури, як це було минулого року, коли міські творчі колективи радували старше покоління кращими своїми номерами.

Цього року в зв’язку з карантинними обмеженнями масові заходи в місті не проводяться. Тому урочистості на цей раз було вирішено провести в Раді ветеранів, і запросити  самих старших наших ветеранів і першобудівників, тим, кому виповнилося в цьому році 90.

– Раніше ми відзначали 90-річних ветеранів війни, – розказує голова Ради ветеранів Надія Чабан. – Потроху всі вони відійшли, і цього року ми вшановуємо наших ветеранів праці, першобудівників 1930-го року народження. Сьогодні ми запросили їх до Ради ветеранів, щоб в оточенні однолітків та знайомих створити їм свято, пригостити, поспівати разом пісень. Ми приготували гостям солодкий стіл – торти, сік, печиво.

Привітати шанованих людей похилого віку прийшов міський голова Микола Різак та керуюча справами Таврійського міськвиконкому Наталя Левченко. При всій своїй зайнятості для Миколи Івановича спілкування з людьми, тим більше, зі старшим поколінням, завжди на першому місці. Першим правилом міського голови є – щоб ніхто з мешканців міста не був забутий, особливо той, хто залишився один або потребує допомоги. Хоча і в радості старим людям потрібна проста людська увага та участь. Тому кожного разу Микола Іванович особисто відвідує та вітає з 80- або 90-річним ювілеєм. Тому стільки сил віддає, щоб відкрити в Таврійську міську лікарню.

Теплими словами привітання міський голова звернувся до присутніх та побажав їм доброго здоров’я. А з нагоди Дня ветерана та Міжнародного дня людини похилого віку Надія Максимівна Чабан та Наталя Володимирівна Левченко вручили кожному з запрошених премію міського голови.

Зокрема, за значний внесок у розвиток міста премією міського голови в розмірі 1 000 грн. нагороджено Тетяну Степанівну Литвиненко, Василя Олександровича Рябошапку, Леоніда Яковича Скрипнікова, Галину Макарівну Наумчак, Павла Степановича Колінька, Віру Іванівну Вороніну, Євгенію Миколаївну Масюткіну, Катерину Тітовну Штиленко, Михайла Семеновича Лук’янченка, Олександру Василівну Спіжевську, Миколу Івановича Дзюндзю, Євгена Івановича Квітко, Ніну Гаврилівну Денисенко.

Окремо було відзначено Надію Євгенівну Пасько – ветерана війни і праці та першобудівника. Надії Євгенівні як раз виповнилось 90 років, в зв’язку з чим вона отримала матеріальну допомогу в 1 000 грн.

Але свято є свято, і за частуванням пішли застільні пісні. Тим більше, що серед запрошених були народний артист України Євген Квітко та Антоніна Іванівна Горська, яку в Таврійську люблять за чудовий голос і радість, яку вона несе своїми піснями.

До свята Рада ветеранів за підтримки міської влади придбала 165 продуктових наборів, які роздано самотнім та малозабезпеченим людям старшого покоління. Ще 35 ветеранів праці отримали цибулю, надану ветеранській організації як благодійну допомогу.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН