Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Музейні баталії» відбудуться в Миколаївському художньому музеї

4 жовтня у Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.В. Верещагіна оживуть гладіатори, лицарі і представники інших історичних епох. Названий в честь відомого художника-баталіста музей запрошує охочих переконатись, що часи боїв на мечах за честь прекрасних дам і лицарства у блискучих обладунках не минули, а в баталіях здавна сформувався свій кодекс честі і неписаних правил, відголоски яких проникли і в сучасну культуру.

 

«Музейні баталії» – комплекс заходів, що передбачає музейні екскурсії, виставку реконструйованої зброї та обладунків і показові гладіаторські бої та лицарський турнір.

 

Екскурсоводи художнього музею розкажуть про батальний та історичний жанр в мистецтві, демонструючи експонати основної експозиції.

 

Представники Асоціації реконструкторів Миколаївщини, що чудово володіють холодною зброєю, знаються на військовій справі і докладно вивчають історію, продемонструють костюми, обладунки та озброєння періоду Античності і Середньовіччя, створені реконструкторами з дотриманням історичної достовірності. На гостей установи культури чекатиме виставка цих артефактів та екскурсія в музейному дворику, де про всі предмети і їх призначення розповість досвідчений спеціаліст. Кожен відвідувач матиме змогу дізнатись про культуру гладіаторських поєдинків, етикет лицарських турнірів, акти милосердя під час двобоїв, вагу окремих елементів костюму і спорядження та задати свої питання реконструкторам під час екскурсії. І звісно зробити пам’ятну світлину з героями дійства.

Доповнять освітню компоненту демонстрація битви гладіаторів та середньовічного бою.

Важливою компонентою даного заходу служить привернення уваги до збереження історичної спадщини, питань культури, історії, збереження історичної ідентичності, що є актуальною в наш час. Музей запрошує як родини з дітьми, які потребують виховання любові до історії та культури, так і дорослу аудиторію,яка прагне поглибити свої знання та урізноманітнити дозвілля.

«Музейні баталії» відбуватимуться з 10 до 16.00 для трьох екскурсійних груп о 10.00, 12.00 і 14.00. Через камерність музейного дворика і обмежувальні карантинні заходи кількість екскурсантів буде обмеженою, тому обов’язковий попередній запис за телефоном 37-23-53 чи у месенджері офіційної музейної сторінки в фейсбуці.

Організатори просять відвідувачів дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції. На вході до музею вимірюватиметься температура безконтактними термометрами. Буде дотримано необхідних запобіжних заходів для безпеки кожного відвідувача.

Вартість вхідного квитка на захід – 70 гривень.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН