Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посадовець ДСНС допоміг погодити документи з питань пожежної безпеки за винагороду

Направлено до суду обвинувальний акт відносно посадовця Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, який обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідством встановлено, що у квітні 2020 року посадовець ДСНС одержав 5 000 гривень неправомірної вигоди за погодження та реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Згодом, у травні 2020 посадовець одержав від представника цього ж підприємства ще 35 000 гривень хабара за погодження та реєстрацію семи дозвільних документів.

Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становить 40 000 гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві. Процесуальне керівництво – Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН