Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві відбувся турнір з вуличного баскетболу

26 вересня в Миколаєві відбувся турнір зі стрітболу. Змагання мали місце на майданчику, що розташований в сквері «Серце міста».

Їх провела Миколаївська обласна федерація з баскетболу за підтримки мера Олександра Сєнкевича та голови адміністрація Центрального району Олександра Берези. Мета турніру – популяризація спорту в иколаєві.
Олександр Береза повідомив, що ідея провести такі змагання народилась у серпні поточного року.
– Ми спілкувалися з нашою баскетбольною легендоюОлександром Раєвським і зійшлися у думці, що було б класно у вересні, коли відзначається День міста, провести турнір з вуличного баскетболу, – сказав Олександр Береза. – Я сам ще будучи студентом грав за баскетбольну команду будівельного коледжу. Біля 7 років віддав цьому виду спорту. Тому баскетбол для мене – знайома справа.
Мер Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада цілеспрямовано розвиває спорт, аби миколаївці покращували своє здоров’я. Зокрема за бюджетні кошти будуються нові спормайданчики, приводиться до ладу існуюча мережа спортивних об’єктів.
– До кінця поточного року відкриємо ще декілька майданчиків зі штучним покриттям. Частина з них будуть суто футбольними, частина – універсальними. Також наразі відбувається ремонт спортивних майданчиків в школах, – повідомив Олександр Сєнкевич.
Очільник міста подякував учасникам змагань за те, що вони замість кіберспорту обрали справжній фізичні навантаження.
– Сьогодні ви маєте можливість не тільки пограти в баскетбол, а стати прикладом для тих, хто ще не знайшов себе. Бажаю всім гарної, видовищної гри та нових перемог! – додав Олександр Сєнкевич.
Як підкреслив міський голова, було сформовано призовий фонд. Грошову винагороду отримають переможці та призери турніру. Це має стати додатковою мотивацією займатися спортом.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН