Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новий поділ на карантинні зони: що зміниться в Одеській області

Новий поділ міст за епідемічними зонами затвердили 24 вересня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

Згідно з новим поділом, жодне місто Одеської області не увійшло до “червоної” зони поширення COVID-19. Регіон поділився на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини.

Арцизький, Біляївський та Лиманський райони, які раніше були у “жовтій” зоні, опинилися в “помаранчевій”. Туди також віднесли міста Біляївка, Ізмаїл та Чорноморськ, а також Березівський, Болградський, Іванівський, Ізмаїльський, Овідіопольський, Тарутинський та Татарбунарський райони.

У “жовтій” зоні опинилися міста Одеса, Білгород-Дністровський, Подільськ, Теплодар, Южне, Білгород-Дністровський, Кілійський, Подільський, Роздільнянський, Савранський, Саратський та Ширяївський райони Одеської області. Також туди потрапили Балтський та Кодимський райни, які раніше були у “зеленій” зоні.

Решта населених пунктів залишилися в “зеленій” зоні. Зазначимо, нове епідемічне зонування почне діяти з 28 вересня.

Нагадаємо, регіон може потрапити до “жовтої” зони, якщо протягом 5 днів показники інфікування змінюються, а завантаженість ліжок коливається від 5% до 50%. Натомість у разі, якщо пацієнти з COVID-19 займатимуть понад 50% місць у лікарнях регіону, в області запровадять “помаранчевий” ризик небезпеки.

Якщо ж в регіоні фіксуватимуть зростання кількості інфікованих на COVID-19, а в лікарнях завантаженість ліжок перевищить 75%, там запровадять “червоний” рівень.

Додамо, у “жовтій” зоні заборонили діяльність нічних клубів та закладів харчування з 00:00 до 07:00, обмежилипроведення масових заходів у закладах харчування (не більше 20 людей) та обмежили роботу хостелів та установ соцзахисту для людей похилого віку, які знаходяться у зоні ризику.

У “помаранчевій” зоні обмежили діяльність закладів харчування (наповненість не більше 50% посадкових місць), перевезення пасажирів (не більше 50% сидячих місць), діяльність закладів розміщення (окрім готелів), планові госпіталізації в лікарнях, роботу спортзалів та закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори. А також діють обмеження на масових заходах: 1 людина на 100 квадратних метрів та не більше 220 людей загалом.

В “червоній” зоні заборонили роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН