Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває пожежонебезпечний період

Наша країна посідає восьме місце за кількістю лісів на території. Половина лісів України була створена штучно. 649 постійних розсадників, де вирощують величезну кількість постійних посадкових матеріалів, функціонують і зараз.

Попереджаємо про велику загрозу для лісових насаджень через надмірну засуху і нагадуємо населенню про обмеження відвідувати ліси при найвищому класі пожежної небезпеки, коли забороняється: відвідувати ліси розводити багаття у лісі та на іншій відкритій території, заїжджати до лісу машиною і відвідувати хвойні насадження. Палити, кидати непогашені сірники та недопалки. Не можна заправляти пальне під час роботи двигуна і спалювати рослинність як у лісі, так і поблизу нього.

  Протягом літа лісівникам державного підприємства «Великокопанівське лісомисливське господарство», завдяки попереджувальним протипожежним заходам та посиленій охороні, вдалось уникнути великих лісових пожеж. Так з початку року ними зафіксовано 9 пожеж на площі 2,09 гектарів.  Але літня спека, перейшла в осінню. Клімат змінюється глобально, і ми підлаштовуємось до цих змін.  Тож посилена охорона лісів від пожеж триває. Вкотре нагадуємо, що відвідування лісів ЗАБОРОНЕНО!

Закликаємо бути свідомими та не допустити пожежі в лісі! Давайте разом берегти наш ліс!

Великокопанівська ОТГ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН