Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області розпочався пожежонебезпечний період

Як повідомляє Новокаховський міський відділ надзвичайних ситуацій, значна кількість пожеж в природних екосистемах Херсонщини виникає через неконтрольоване спалювання стерні, сухостою на землях старостинських округів, дачних кооперативів, узбіччі доріг, в плавнях і лісосмугах.

За даними за 2020 рік, в природних екосистемах області виникло 1 843 пожежі на площі більше 675 га. В тому числі, 225 лісових пожеж на площі більше 135 га лісу, 5 пожеж на сільгоспугіддях на площі майже 50 га.

З початку року по області вже сталося 418 пожеж. З них 105 – в природних екосистемах на площі майже 45 га, 6 – в лісових масивах на площі близько 3 га.

Така кількість пожеж завдала екосистемі області, її флорі та фауні значних втрат, негативно вплинула на природний баланс, призвела до втрати великої частини лісового фонду. Для гасіння масштабних пожеж витрачено значну кількість матеріальних ресурсів, залучено велику кількість особового складу, пожежної та авіаційної техніки.

На території Таврійська минулого року виникло 22 пожежі, з яких 14 – в природних екосистемах. З початку цього року з 4 пожеж половина виникла в екосистемах.

Як показує аналіз причин виникнення пожеж, переважна більшість є наслідком необережного поводження з вогнем та дитячі пустощі.

Хоча матеріальних збитків від пожеж в екосистемах не має, але для їх гасіння витрачається пальне, до того ж завжди є загроза, що вогонь перекинеться на житлові будівлі і знищить майно. Тим більше, поки підрозділ рятувальників буде гасити траву або сміття в іншому може виникнути досить серйозна пожежа, куди необхідно прибути негайно.

В зв’язку з цим, комісія ТЕБ та НС міста Таврійськ звертає увагу старост старостинських округів Таврійської територіальної громади на необхідність провести наступні заходи:

– організувати розчищення від сухостою узбіччя доріг та ділянки, що прилягають до населених пунктів старостатів і потенційно небезпечних об’єктів,

– визначити відповідальних посадових осіб за територіями, на яких вони розташовані, а також організації, що накопичують в цих місцях          побутові та виробничі відходи, зобов’язати утримувати їх в пожежобезпечному стані і ліквідувати загоряння,

– ліквідувати тимчасові та стихійні звалища,

– заборонити спалювати сміття та побутові відходи,

– для ліквідації пожеж в екосистемах на закріплених територіях укласти угоди з підприємствами на залучення тракторів з плугами та техніки для підвозу води,

– вздовж доріг населених пунктів зробити мінералізовані смуги,

– створити резерв паливо-мастильних матеріалів для профілактики та гасіння пожеж,

– проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо обережного поводження з вогнем.

Таврійська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН