Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На посаду міського голови Таврійська ТВК зареєструвала три кандидата

Вчора, 24 вересня, Таврійська міська територіальна виборча комісія закінчила реєстрацію кандидатів на посаду міського голови Таврійська та в депутати на вибори до Таврійської міської ради.

За інформацією голови ТВК Любові Пороскун, міська виборча комісія зареєструвала три кандидата на посаду міського голови – діючого міського голову Миколу Різака, який йде самовисуванцем, Володимира Бойко, який йде від партії «Європейський вибір», та Володимира Бондаренко – від партії «Нам тут жити».

В ТВК повідомили, що на вибори до Таврійської міської ради зареєструвалося 10 місцевих організацій політичних партій. Загалом за відкритими партійними списками балотуватимуться 203 кандидата в депутати міської ради.

До 29 вересня виборча комісія ще має час на прийняття рішень про реєстрацію кандидатів. З наступного дня – 30 вересня розпочинається агітаційний процес.

До 9 жовтня міська ТВК має утворити дільничні виборчі комісії на трьох округах Таврійської ОТГ.

До 22 жовтня повинні будуть зареєструватися спостерігачі на виборах до міської ради.

Нагадаємо, через місяць, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори. В Таврійську – це будуть перші вибори Таврійської об’єднаної територіальної громади.

Вибори сільського, селищного, міського голови у населених пунктах з менш ніж 75 тис. жителів відбудуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості. Це означає, що переможе кандидат, який отримає більшу кількість голосів, ніж будь-який з його суперників.

Вибори депутатів до обласних, районних рад, а також депутатів міських, сільських, селищних рад у територіальних громадах із кількістю виборців 10 тисяч і більше проводяться за системою пропорційного представництва з відкритими виборчими списками. При цьому виборець може обрати не лише партію, але і бажаних для себе кандидатів від неї.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН