Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для жінок Херсонщини провели безкоштовний тренінг “Я – впевнена жінка!”.

У селах жінки переважно зайняті домашнім господарством, городами, родинами, роботою… І дуже часто часу для себе майже не залишається. Тому досить важливим для жінок села є спілкування із психологом. Тому 19 вересня 2020р. в с.Станіслав на базі соціокультурного центру при Станіславській сільській бібліотеці відбувся безкоштовний тренінг для жінок “Я – впевнена жінка!”.

Головним акцентом тренінгу стало пізнання жінок самих себе. Вони занурилися у свій внутрішній світ. І це було захоплююче та досить цікаво. Жінки спостерігали за собою, аналізували свої почуття та переживання, мотиви та вчинки, поведінку… В цілому таким чином працювали із самооцінкою.Учасниці на собі випробували декілька технік та вправ, які допомогли краще та глибше зрозуміти свій внутрішній світ, пізнати свої особливості, своє внутрішнє «Я» та скорегувати ставлення до себе.

Крім того, жінки навчилися техніці, яка є профілактикою тривог, паніки та стресу, що є необхідним знанням для кожної.
І хоча жінок на зустріч прийшло небагато, але присутні були замотивовані, активно спілкувалися, задавали питання, обмінювалися досвідом. Атмосфера щирості, відкритості та доброзичливості панувала в бібліотеці і це сприяло роботі над собою.
Хочеться бачити сучасну сільську жінку задоволеною власним життям та щасливою. Тому такі зустрічі корисні для підсилення психологічної культури та обізнаності населення.

Тренінг відбувся в рамках проекту «Соціокультурний простір для громади», який виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським жіночим фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Проект реалізується громадською організацією “Білозерський центр регіонального розвитку”. Станіславська ОТГ є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

“Можна сказати, що жінка є взірцем у сім’ї у виявленні своїх емоцій. На мій погляд, важливо, щоб вона могла розуміти себе, відчувати та свідомо управляти своїми почуттями. Тоді і розуміти членів родини та оточення для неї не буде важко. Під впливом її прикладу формуються погляди на життя у її дітей. І родини – в цілому. – розповідає тренерка-психологиня Інна Корміленко. – Якщо жінка задоволена собою, своєю долею – то вона почувається щасливою. І вірогідність того, що діти зможуть наслідувати щасливу поведінку – зростає”.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН