Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

85 людей на ізоляції: в Одесі тестують студентів, які заселяються в гуртожитки

5 тисяч 358 студентів, які заселяються в гуртожитки Одеси, пройшли ІФА-тестування на COVID-19. З них 85 людей отримали позитивний результат та відправилися на самоізоляцію, розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Олена Якименко.

За її словами, 84 студенти перебувають в ізоляторах гуртожитків, ще один поїхав додому. Тим, хто залишився в Одесі, провели ПЛР-тестування. 72 студенти отримали негативний результат, інші зразки наразі перевіряють, позитивні тести відсутні, додала Якименко.

Вона додала, що в місті всього 14 тисяч 500 студентів, яких мають обстежити. Станом на 21 вересня тестування на коронавірусну інфекцію пройшли 37%. Також в Одесі проводять обстеження серед ліцеїстів, зазначила Якименко.

“В учнів військового ліцею відібрали 67 проб та направили у 10 лікарню для подальшої обробки. Проведена підготовча робота на обстеження учнів фізкультурного ліцею “Олімпієць”. Забір тестів зроблять відразу, як тільки адміністрація ліцею отримає дозвіл від батьків,” — розповіла Якименко.

Додамо, за минулу добу захворювання на COVID-19 лабораторно підтвердили у 188 мешканців Одеської області. З них 15 дітей та 9 медиків. За даними обласної державної адміністрації, в регіоні провели 56 тисяч 588тестувань методом ІФА, з них за останню добу – 44.

Нагадаємо, 18 вересня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

Згідно з новим поділом, з “червоної” зони поширення COVID-19 до “помаранчевої” перейшли міста Біляївка та Ізмаїл і Болградський район. Решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини.

Березівський та Іванівський райони, які раніше були у “зеленій” зоні, опинилися в “помаранчевій”. Крім того, до неї потрапив Татарбунарський район. Також у “помаранчевій” зоні залишилися місто Чорноморськ, Овідіопольський, Ізмаїльський і Тарутинський райони.

У “жовтій” зоні опинилися міста Одеса, Білгород-Дністровський, Подільськ, Теплодар, Южне, а також Арцизький, Білгород-Дністровський, Біляївський, Кілійський, Лиманський, Подільський, Роздільнянський, Савранський, Саратський та Ширяївський райони Одеської області.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН