Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На чотирьох пляжах Одеси морська вода не відповідає санітарним вимогам – МОЗ

Фахівці лабораторного центру МОЗ дослідили зразки морської води в Одеській області. Згідно з результатами, на чотирьох пляжах Одеси вода не відповідає санітарним вимогам, повідомили на сторінці лабцентру в Facebook, – зазначає Суспільне.

Загалом відібрали 93 проби морської води на санітарно-мікробіологічні показники та 27 проб – на санітарно-хімічні. З них: санітарно-мікробіологічним показникам не відповідають 15 проб, а саме з пляжів: “Дельфін”, “Ланжерон”, “Відрада” та “Лузанівка”.

Усі досліджені проби на санітарно-хімічні показники відповідають гігієнічним вимогам.

Також в Одесі фахівці МОЗ дослідили 13 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 13 проб на санітарно-хімічні показники. З них усі проби відповідають нормам.

В області відібрали 98 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 81 – на санітарно-хімічні. З них не відповідають вимогам за санітарно-мікробіологічним показникам 3 проби (3.0%), а саме: у місті Білгород-Дністровський. За санітарно-хімічним показникам нормам не відповідають 13 проб (16.0%), а саме: у містах Болград і Татарбунари, селищі Сарата, місті Вилкове Кілійського району, селах Степанівка Роздільнянського району та Кам`янка Ізмаїльського району.

Нагадаємо, 11 вересня за результатами експертизи 5 пляжів міста не відповідали санітарно-мікробіологічним показникам. Тоді фахівці Одеського лабораторного центру МОЗ відібрали 93 проби морської води на пляжах міста та області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН