Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лиман на Одещині вирішили рятувати морською водою

Аби вирішити проблему посухи на Куяльницькому лимані, планують відкрити шлюз для подачі морської води. Це зроблять, аби акваторія повністю не пересохла, заявив голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций. Коли саме це станеться, він не уточнив, – передає Суспільне.

За словами Куцого, подача морської води вирішить питання частково. Пізніше до Куяльницького лиману планують протягнути новий трубопровід для подачі прісної води, зазначив Куций.

“Зараз є дійсно проблема з посухою у Куяльницькому лимані. Ми спільно з експертними групами та експертними інститутами вирішуємо питання щодо екстренного відкриття шлюзу та подачі морської води,” — розповів Куций.

Він також зазначив, що проблема Куяльника — “комплексна”. Голова ОДА каже, що в гирлі річки Куяльник збудовані декілька дамб та інших гідротехнічних споруд, що також сприяють обмілінню лиману. Куций стверджує, що споруди збудовані незаконно й наразі ОДА вирішує питання про їх усунення з правоохоронцями.

Зазначимо, Куяльницький лиман, що на півночі Одеської області, висихає та втрачає оздоровчі властивості. Це пов’язано з недостатнім наповненням прісною водою, а вирішення проблеми потребують “значних коштів”. Про це розповіли в Департаменті екології та природних ресурсів ОДА.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН