Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В НАБУ назвали нових підозрюваних у справі одеського заводу “Краян”

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру чотирьом особам в справі купівлі одеського заводу “ХК “Краян”.

В НАБУ вважають, що ці люди є “фактичними організаторами та контролерами схеми заволодіння” 92 мільйонів гривень, повідомили в пресслужбі.

“Таким чином, загальна кількість осіб, задіяних в схемі, зросла до 12: вісім із них є обвинуваченими, справа стосовно них слухається в суді”, – зазначили в НАБУ.

Дії чотирьох підозрюваних кваліфіковано за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 КК України.

Чотири особи це: людина, яка здійснювала фактичний нагляд за ТОВ «Девелопмент Еліт»; двоє фізичних осіб, які координували взаємодією учасників; фізична особа-пособниця, яка, за даними НАБУ, представляла групу осіб, які мають вплив на низку посадовців Одеської міської ради.

Нагадаємо, що за даними слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов, у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн.

За переконаннями детективів НАБУ, корупційну схему було реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю.

“В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси”, – повідомляють в НАБУ.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із листопада 2016 року.

В 2018 році в Малиновський районний суд Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно 8 осіб, серед яких і діючий міський голова Одеси.

“Суд розглядав справу  безпрецедентними темпами для української правосудної системи, та врешті-решт майже всі докази, надані стороною обвинувачення, судом не були враховані під час винесення виправдувального вироку, посилаючись на їх недопустимість”, – сказано в повідомленні НАБУ.

Наразі прокурори САП наполягають на тому, що представлені суду докази у кримінального провадженні мають бути оцінені в повній мірі і на їх підставі ухвалено обґрунтоване рішення.

Справу розглядає Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Водночас, слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН