Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Остання компанія припинила польоти в старий термінал аеропорту Одеси

Одеський аеропорт завершує переведення авіакомпаній в новий термінал. Останнім став ірландський лоукостер Ryanair, який переходить в нове приміщення з завтрашнього рейсу Одеса – Краків, що вилітає о 12:50.

Треба сказати, що Ryanair не дарма йде останнім зі старого терміналу. Договором між аеропортом і авіакомпанією передбачена так звана піша посадка в літак.

Ще не побудований новий перонний комплекс перед новим терміналом, аеропорту, тому необхідно буде  підвозити пасажирів «Раянов» до літаків на автобусах за свій рахунок, але це триватиме не довго – новий перонний комплекс, як і нову смугу обіцяють запустити до липня цього року.

Старий термінал і весь аеродромний комплекс Одеського аеропорту почали вводити в експлуатацію в 1961 році. Тоді ж була побудована чинна злітно-посадкова смуга довжиною 2800 метрів, яка могла приймати найсучасніші на той час реактивні пасажирські Ту-104. Старий термінал остаточно був зданий в експлуатацію в 1962 році. Він міг обслуговувати до 400 пасажирів на годину.

Думская

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН