Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці знайшли лише одного нелегала в центрі Олешок

Учора районна робоча група з легалізації найманої праці та заробітної плати провела інформаційно-просвітницькі зустрічі з підприємцями, що працюють у центрі м. Олешки Херсонської області. Члени робочої групи відвідали торговельні магазинчики з продажу бакалії, солодощів, квітів, канцелярії.

Серед 14 суб’єктів господарювання виявлено лише 1 особу з числа найманих працівників, яка не була оформлена належним чином. «Це доволі позитивний факт. Раніше податківці виявляли десятки трудових нелегалів! Роботодавці усвідомлюють переваги ведення бізнесу в законодавчому полі і роблять свій вибір на користь легальної праці», – констатувала начальник Олешківської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Надія Кротко.

Під час розмови з працівниками податківець наголошувала, що офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

Увагу підприємців Надія Кротко зосередила на відповідальності за ведення бізнесу без державної реєстрації, штрафних санкціях за використання найманих працівників без оформлення трудових відносин. Також вона розповіла про переваги застосування програмного РРО та електронних сервісів податкової служби.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН