Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дні українського кіно пройшли у новокаховському Літньому кінотеатрі

Про це повідомляється на сторінці новокаховського Літнього кінотетару у фейсбуці:

– Ось і закінчилися Дні українського кіно, які ми провели 10,11 та 12 вересня!

Насправді, українське кіно почало своє існування майже 100 років тому з появою такої організації, як ВУФКУ – Всеукранське фотокіноуправління у 1922 року. Але вже у 1930 році організація припинила існування через, звісно ж, політичні погляди керівництва срср. Не могли вони дозволити існувати такому потужному явищу, як українське кіно. Можете поцікавитись історією ВУФКУ, дуже цікаво.
Дякуємо, що долучилися до наших заходів присвячених Дню народження О.П. Довженка та Дню українського кіно. Хочемо подякувати Довженко-Центр : Dovzhenko Centre за безкоштовно надану можливість показати фільм “Земля” Олександра Довженка у супроводі неповторних dakhabrakha, який ми дивились в четвер. Дякуємо Arthouse Traffic за “Мої думки тихі”. Дякуємо особисто Володимиру Яценко, який надав, також, безкоштовно можливість подивитись “Дике поле”. Дякуємо Yaroslav Lodygin, що знайшов час та бажання провести цей вечір презентації його фільму з нами.

Мистецтво, кіномистецтво українське, відкрито до свого глядача. І навіть, якщо це фільми ще не тої якості, якої нам хочеться так швидко отримати. Але якщо хоч 1 з 10 глядачів після перегляду фільму “Земля” зацікавився долею та творчістю Олександра Петровича, чи не чудово це? Тому підтримуйте українське кіно – переглядами у кінотеатрах, переглядом легального контенту. І українське кіно досягне своїх вершин, обов’язково!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН