Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерському районі з літаків розкидатимуть приманки з вакцинами для тварин

Білозерська районна лікарня ветеринарної медицини інформує, що  відповідно до виконання Плану протиепізоотичних  заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних заходів хвороб тварин  в Білозерському районі на 2020 рік восени  поточного року планується проведення компанії з пероральної імунізації диких м`ясоїдних тварин на території  Білозерського  району шляхом розповсюдження принад з вакциною за допомогою авіатранспорту.

Розкидання принад, які містять високоімунну безпечну вакцину буде здійснюватись повітряним методом за допомогою літаків АН-2, який є найбільш економічно вигідним із всіх систем розподілу. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Для цього будуть використовуватись невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувались лише тварини, з активною вакциною всередині. Вакцина буде розкидана над територією, де проживають дикі тварини, не над жодними населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Проте, вони можуть потрапити у населений пункт, наприклад, через вітер.

Інформуючи про компанію з пероральної вакцинації, маємо на меті попередити людей і уникнути непорозумінь, адже останнім часом є багато звернень стосовно того, що фермери за допомогою літальних засобів виконують обприскування полів. Також грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.

Тому, коли ви побачите літак АН-2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м`ясоїдних тварин. Наполегливе прохання: не брати брикети з біологічними препаратами в руки та не переносити їх з місця.

Білозерська селищна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН