Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадськість Херсонщини підтримала впровадження програмних РРО

«Щомісяця кожен підприємець може зекономити до 600 гривень на одному звичайному касовому апараті. Інтерфейс програмного реєстратора розрахункових операцій дуже простий. У користуванні немає жодних проблем!», – поділилася власним досвідом голова правління громадської організації «Спілка підприємців «Оберега майбутнього» Наталія Пітерова під час чергового засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Сьогодні вже вдруге податківці та представники громадськості зустрілися в режимі відеоконференції на платформі ZOOM, аби обговорити нагальні питання податкового законодавства та діяльності податкової служби.

«Питання функціонування програмних реєстраторів розрахункових операцій та запровадження механізму «кешбек» залишається топ-темою №1 у роботі податкової служби. На 09.09.2020 на Херсонщині програмні РРО вже використовують 14 суб’єктів господарювання. Вони зареєстрували 17 сучасних касових апаратів», – зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Податківці зацікавлені в отриманні зворотного зв’язку від підприємців, котрі працюють з програмними РРО, для удосконалення їх роботи. Наразі ПРРО зручні для малих підприємств, приватних підприємців, які працюють у сфері роздрібної торгівлі комп’ютерною технікою, виготовлення меблів, збирання безпечних відходів, послуг у медичній сфері та інших галузях діяльності. За консультаційною допомогою щодо роботи ПРРО платники можуть сміливо звертатися за телефоном 42-76-47.

Голова Громадської ради при ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Максименко запропонував провести спільно з Херсонською торгово-промисловою палатою семінар для підприємців, на якому наочно показати переваги використання програмних РРО.

Також Олександр Максименко поінформував учасників засідання про результати обласного етапу Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків – 2019», започаткованого Асоціацією платників податків України.

Також під час засідання учасники обговорили етапи впровадження в податковій службі проєкту єдиної юридичної особи. Невдовзі територіальні органи ДПС не матимуть окремого статусу юрособи, а будуть утворені як відокремлені підрозділи апарату ДПС. При цьому фіскальна служба на чолі з податковими міліціонерами працюватиме як окрема юридична установа.

Голова громадської організації «Центр захисту платників податків» Геннадій Дерн запропонував на наступне засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі запросити керівництво місцевої фіскальної служби, аби з перших уст дізнатися про особливості їх діяльності, структуру та кадровий потенціал.

Наприкінці зустрічі Ігор Клим подякував учасникам заходу за підтримку онлайн засідання та закликав громадські організації більш активніше обмінюватися думками та пропозиціями, які допоможуть швидко та якісно застосовувати зміни податкового законодавства, покращити роботу відомства.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН