Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відновили будівельні роботи мостопереходу ХБК – Таврійський

Про це йдеться на сторінці Херсонської ОДА:

Юрій Гусєв відвідав будівельний майданчик мостопереходу ХБК – Таврійський
Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв відвідав будівельний майданчик мостопереходу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег та поспілкувався з представниками підрядної організації щодо особливостей і термінів виконання робіт. Варто зазначити, що доручення відновити спорудження об’єкта дав Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Херсонської області 20 серпня цього року.

«Вже найближчим часом ми чекаємо рішення парламенту про виділення додаткових коштів на завершення будівництва. За цієї умови ми зможемо вже до початку травня наступного року спорудити шляхопровід», – зазначив Юрій Гусєв.
Крім того, очільник області зауважив, що вже цього тижня буде презентовано дорожню карту проведення робіт.
Мостоперехід ХБК – Таврійський – об’єкт, який має надзвичайно важливе соціальне значення для жителів міста й області. Саме тому облдержадміністрацією протягом останнього року відпрацьовувалися усі доступні варіанти його добудови.
«Ми неодноразово з цього приводу зверталися до вищих державних органів і до Глави держави. Наші звернення були почуті, і зараз ми дуже сподіваємося на виділення субвенції саме на будівництво мостопереходу», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Сергій Козир.


Варто наголосити, що робота з будівництва мостопереходу розпочалася ще у 2006 році, але протягом цього часу неодноразово приймалися рішення щодо зміни замовника робіт та визначення генпідрядної організації. З метою поновлення будівництва шляхопроводу у 2016 році ТОВ «Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва» здійснив коригування проектної документації, що дало можливість відновити будівництво шляхопроводу. З ПрАТ «Укратоменергобуд» договір на виконання робіт укладено 4 жовтня 2017 року як з компанією-переможцем тендеру.


Наразі підрядником вже завезена техніка на об’єкт, готується майданчик для накопичення матеріалів, планується підключення електроенергії, відпрацьовано систему взаємодії з організаціями, послуги яких необхідні для доступу до комунікацій. Це дозволить виконувати декілька видів робіт одночасно і, як результат – пришвидшить завершення будівництва.


«Після підтвердження виділення коштів буквально за тиждень-два ми зможемо вийти на максимальні темпи виконання будівельних робіт. Ми намагатимемось паралельно працювати над декількома завданнями, працюватимемо у дві зміни, аби встигнути завершити будівництво у встановлені строки», – зазначив керівник проєкту з будівництва мостопереходу від ПрАТ «Укратоменергобуд» Віктор Корякін.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН