Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі спортсмени отримали новий кабінет для медогляду

Відкриття кабінету спортивної медицини на базі комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань» Запорізької обласної ради на даний момент є вкрай актуальним. Наприкінці минулого року «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» ЗОР був приєднаний до комунальної установи «Запорізька обласна клінічна лікарня».

На жаль, відсутність необхідних спеціалістів зробила проходження медичного огляду спортсменами та допуск їх до змагань неможливим.  До того ж, місце розташування даного закладу виявилось незручним.  Враховуючи дані обставини, відтепер на базі «Обласного медичного центру серцево-судинних захворювань» ЗОР облаштовується кабінет спортивної медицини.

Центр вже отримав ліцензію на провадження медичної практики, в тому числі  –  обслуговування потреб запорізьких спортсменів. На сьогоднішній день він спеціалізується на кардіологічній діяльності. Тепер питання щодо планових лікарських оглядів  та отримання допуску на всеукраїнські змагання вирішено.

 Під час зустрічі заступника голови облдержадміністрації Олександра Свистуна (стажування), начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту Наталії Власової та генерального директора Центру Івана Курпаяніді було опрацьовано  цінову політику. Спортсмени віком до 18 років  проходять медогляд у вузьких спеціалістів та сімейного лікаря, а потім вже  можуть  отримати консультацію у кабінеті спортивної медицини в даному Центрі.  Вартість послуги для осіб, що займаються масовими формами фізичної культури та спортсменів III, II та I розрядів становить 56,40 грн.  Ті, хто мають звання кандидата або майстра спорту, повинні сплатити 120 грн. На час перехідного періоду (до виділення коштів з обласного бюджету) проходження планового лікарського огляду повнолітніх спортсменів та членів збірних команд області дорівнює 250 грн. Проблему фінансування планується розглянути найближчим часом на черговій сесії облради.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН