Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Артист об’їхав півсвіту і пішов працювати на запорізький завод

З артистів — в стропальники: як запорожець став очима кранівника

Запорожець Юрій Колесніков працював кухарем у військовій частині, потім потрапив до Кінного театру «Запорізькі козаки», якому віддав 17 років, знімався в кіно. Але під час карантину зіткнувся з тим, що роботи в театрі не було. І почав шукати професію, що дає стабільний заробіток. Знайшов таку на виробництві.

Два місяці 43-річний Юрій Колесніков працює стропальником механічного цеху ділянки ремонтно-механічного обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу. Зізнається, що в молодості хотів спробувати працювати на «Запоріжсталі» . Тому що на комбінаті, в доменному цеху, працювали його дідусь і бабуся. Так що мрія практично збулася (ЗЛМЗ утворився на базі цехів «Запоріжсталі»).

«Индустриалка» побувала на ЗЛМЗ й поспілкувалася з Юрієм Вікторовичем про його попередню і нинішню роботу.

— За освітою я — технолог приготування їжі, — розповідає Юрій Колесніков. — Коли працював кухарем-інструктором, то познайомився з хлопцями з Кінного театру. А я з дитинства люблю коней, дивився всі фільми за участю коней. (А потім і сам знімався на конях в кіно). Почав приїжджати в Кінний театр вихідними, спілкувався з артистами. Вони запропонували мені спробувати — вийшло.

Трюкам вчився приблизно сім місяців. Найскладніший — пролізти під животом коня. Це фізично важко і вимагає багато уваги. До слова, хороша фізична підготовка, отримана в театрі, допомагає і в нинішній роботі стропальника.

Виступав у національному костюмі верхи на коні. Ми приймали в козаки багатьох відомих людей — Влада Яму, Андрія Макаревича, Віктора Ющенка та інших. Ось Януковича у нас не було.

А ще з’явилася можливість виїжджати з театром на гастролі, подивитися світ. Завдяки чому побував в Англії, Туреччині, Італії. У 2016 році — в Китаї.

— Були цікаві випадки на гастролях?

— Китайці сприймали нас з великим подивом. Наприклад, в громадському транспорті вони фотографують тебе нишком. А в Англії ми, відважні хлопці, виступали під сильним дощем, хоча нас і просили зупинити виступ.

— В яких фільмах ви знімалися?

— «Абсолютно брехлива історія» — був дублером Остапа Ступки на коні, і в «Тарасі Бульбі» на Хортиці. На студії імені Довженка в проектах «Останній яничар» і «Поки станиця спить». Знімаюся як дублер і як каскадер.

— Розкажіть, будь ласка, про вашу нову роботу.

— Коли перший раз зайшов у цех — шумно, такі великі габарити! Колеги допомогли освоїтися, навчили.

До нас привозять механічні вузли з інших ділянок. Треба їх правильно застропити. Кранівник бачить зверху, а я знизу. Я ніби очі кранівника знизу. Треба поставити вантаж так, щоб він ніде не зачепився і міцно тримався.

Нова робота подобається. Зручно, що привозять на роботу. Тут хороший соціальний пакет. У мене двоє дочок. І на підприємстві мені вже запропонували вибрати для них подарунки на Новий Рік. Сподіваюся, що все вийде і я буду тут працювати. А у вихідні приділятиму час тренуванням, а якщо будуть — то і виступам. Адже життя має бути насиченим.

Индустриалка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН