Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі у дитячому протитуберкульозному санаторії викрали 32 тонни вугілля

Представники Південного офісу Держаудитслужби України встановили нестачу 32 тонн кам’яного вугілля у дитячому протитуберкульозному санаторії “Зелена гірка” в Одесі. Про таке повідомили у пресслужбі аудиторської служби.

Там зазначили, що нестачу виявили під час позапланової перевірки закладу. Загальна сума збитків становить понад 415 тисяч гривень, з них майже 120 тисяч — ціна вугілля, запевнили аудитори.

Наразі на території санаторію зберігають 130 тонн вугілля, тоді як за документами має бути 162 тонни, зауважили у пресслужбі. Нестачу вугілля в Держаудитслужбі назвали крадіжкою.

Там також зауважили, що санаторій спеціалізується на лікуванні дітей, хворих на туберкульоз та інші захворювання органів дихання.

“У зв’язку з цим дітям потрібен постійний обігрів, гаряче харчування, тобто комфортні умови перебування у санаторії. Щомісячно для функціонування санаторію витрачається 20-25 тонн вугілля (в опалювальний сезон)”, — зауважили у Держаудитслужбі.

Крім цього перевірка встановила порушення під час закупівель, оплати праці, списання продуктів харчування та медикаментів. Також аудитори зафіксували порушення у використанні коштів фонду закладу.

На заступника директора та головного бухгалтера склали протоколи про адміністративне правопорушення заст. 164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На голову і секретаря тендерного комітету склали протоколи за порушення законодавства про закупівлі за ст. 164-14 КУпАП. Наразі усі операції санаторію з бюджетними коштами тимчасово зупинили.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН