Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеський музей “Порохова вежа” двічі пограбували за два дні

Музей “Порохова вежа” в парку Шевченка пограбували 11 й 12 січня, передає кореспондентка Суспільного.

У ніч з 10 на 11 січня, за словами голови історико-культурного клубу “Порохова вежа” Артура Погосяна, з приміщення музею вкрали 4 монети 18 століття, елементи старовинної зброї та книги.

У ніч на 12 січня винесли модель старовинного турецького кинджалу та Євангеліє 19 століття, стверджує він.

Артур Погосян розповів, що музей громадський і коштів на встановлення сигналізації та охорони немає. Зараз всі експонати з музею вивезли, планують встановити нові замки.

“Загалом це представляє собою історичну музейну цінність, ніж матеріальну. Скільки воно може коштувати – я навіть і не знаю. Ця колекція зібрана одеситами, нашими істориками-краєзнавцями. На жаль, тут немає охорони, тут немає жодної сигналізації, тут немає камери відеоспостереження. І зараз будемо ставити питання, щоб нам можливо якось допомогли в цій справі, тому що музей громадський, він ніким не фінансується,” — поділився голова історико-культурного клубу “Порохова вежа” Артур Погосян.

Наразі кореспонденти Суспільного намагаються отримати коментар поліції щодо пограбування.

Одеський музей "Порохова вежа" двічі пограбували за два дні

Зазначимо, у 2014-му році відреставрували “Карантинну стіну” в одеському парку ім. Т.Г. Шевченка і прилеглу до неї “Порохову Вежу”. У її приміщенні відкрили музей. Там зібрали експонати з періоду античності до 20 століття, які показують історію розвитку міста. Екскурсії в музеї проводяться безкоштовно.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН